Włączamy wiosnę na sportowo

Byliście kiedyś na meczu ekstraklasy koszykówki?  Chcielibyście poczuć atmosferę emocjonującego widowiska sportowego z udziałem najlepszych drużyn w Polsce? Taką możliwość będą mieli wychowankowie trzech domów dziecka z powiatu złotowskiego.

Wspólnie z Zarządem AZS Koszalin S.A. zaprosiliśmy naszych podopiecznych z Jastrowia, Okonka i Zakrzewa, na mecz Tauron Basket Ligi. 12 kwietnia, w hali przy ulicy Śniadeckich  koszalińscy Akademicy podejmą drużynę Startu Gdynia. Koszalinianie to jeden z czołowych zespołów w Polsce , który w obecnym sezonie udowadniał swoją wartość wygrywając z największymi markami koszykarskimi na krajowym podwórku.

Biało-niebiescy oprócz efektownej gry są znani z wielu działań charytatywnych oraz akcji promujących sportowe wartości wśród dzieci i młodzieży. Zawodnicy w treningowym harmonogramie potrafią znaleźć czas na odwiedziny najmłodszych pacjentów Koszalińskiego Szpitala Wojewódzkiego.

W piątkowy wieczór umiejętności Akademików będą również podziwiać nasi podopieczni. Wspólny wyjazd 55-osobowej wycieczki zaplanowaliśmy w samo południe. Tuż po przyjeździe do Koszalina posilimy się w jednym z koszalińskich McDonald-ów, a bezpośrednio po posiłku udamy się na Halę Widowiskowo-Sportową, gdzie razem z przedstawicielem AZS-u, jako goście specjalni, zwiedzimy cały obiekt.

I wreszcie o godzinie 19.00 na parkiet wybiegną główni aktorzy piątkowego spotkania – zawodnicy AZS i Startu, którzy po meczu obiecali spotkać się i odpowiedzieć na pytania naszych podopiecznych. Nie może również zabraknąć maskotki drużyny, czyli Koszała, który zaprosił nas do wspólnej pamiątkowej fotografii.

Wyjazd do Koszalina będzie doskonałą okazją do pokazania naszym wychowankom pozytywnych sportowych wzorców. Spotkanie z wybitnym zawodnikami, jakimi niewątpliwe są koszykarze AZS-u będzie na pewno niezapomnianym przeżyciem, które jednocześnie może stać się alternatywą dla młodych ludzi, którzy aktualnie są na etapie poszukiwania własnych społecznych ideałów.

Z akademickim pozdrowieniem

Literka A, literka Z, literka S…