WOLONTARIAT W SŁUPSKU

23-24 kwiecień 2017 roku oraz 29 kwiecień - 3 maj 2017 roku - to pracowity okres, gdzie Wolontariusze Fundacji wspólnymi siłami tworzą piękny ośrodek rehabilitacji dla Dzikich Zwierząt.

Razem z przedstawicielką Fundacji "Dziki Azyl Centrum Pomocy dla Jeży i Dzikich Zwierząt - Edytą Pudzianowską, koordynatorką wolontariatu -  pracownicy sieci sklepów Mediaexpert wyremontowali częściowo budynek będący nową siedzibą tejże Fundacji.

Prace remontowe całego budynku polegały na gruntowaniu ścian, malowaniu ścian, sufitów, elewacji zewnętrznej, drzwi garażowych i desek elewacji zewnętrznej oraz balkonów, a także aranżowano prace porządkowe

Palcówka będzie prowadziła rehabilitację dla dzikich zwierząt, które wymagają opieki szczególnie po wypadkach. W Polce istnieje tylko kilka takich Placówek. Na terenie Ośrodka mają stanąć klatki dla większych zwierząt takich jak: jelenie, łosie, sarny. Dla ptaków wodnych i brodzących planują stworzyć oczko wodne.

Ekipa dzielnie i wspólnie realizowała plan remontu krok po kroku. Mimo niesprzyjającym warunków atmosferycznych udało się zagospodarować plac okalający budynek,

Na szczególne wyrazy uznania zasługują sami wykonawcy tej przepięknej inicjatywy społecznej, czyli:

Autorka i inicjatorka tego "pozytywnego zamieszania" - Edytka Pudzianowska ze swoją Rodzinką

Mirosław Rogoza - ASM oraz Mirka siostra - Ewa Rogoza

Michał z Bytowa - przywiózł zamrażarkę, niestety nie mógł nam pomóc w pracach remontowych, gdyż miał pod opieką swojego synka

Monika Sobala

Kamila Woźniak

Małgosia Rodziewicz

Agnieszka Opolska

Marek Tarnacki i jego córka Ewa

Tomasz Płaszczyk Czarnota i jego córka Zuzia (niestety została tylko chwilę, bo było bardzo zimno i wróciła do domu z mamą)

Marcin Ostrowski

Dawid Fogt

Fundacja Włącz Się składa serdeczne podziękowania wszystkich Wolontariuszom biorącym udział w tym przedsięwzięciu. To piękna społeczna inicjatywa będąca źródłem wielu pozytywnych odczuć i wrażeń, na długo pozostanie w naszej pamięci. Mobilizuje innych Wolontariuszy do włączania się w pomoc!!!

Dziękujemy!!!