Wolontariat w Oławie - pokój chłopców wyremontowany!!!

"W dniach 2-4.06 braliśmy udział w piękniej i niezapomnianej akcji pomocy rodzinie zastępczej w Oławie" - mówią wolontariusze - pracownicy sieci elektromarketów Mediaexpert!

Rodzina po wychowaniu czwórki własnych dzieci,  zajmuje się obecnie czwórką dzieci z domów dziecka, każde z orzeczeniem o niepełnosprawności.- "Jestesmy pełni podziwu, Ci Państwo mają ogromne serca, cały swój czas poświęcają dzieciom i zorganizowaniu udogodnień dla nich (zbudowali zjeżdżalnie, boisko, taras z grillem).  Zaznaczyli również, że w ostatnim czasie, przez ciężką chorobę najmłodszego chłopca, który spędził kilka miesięcy w szpitalu po operacji na otwartym sercu i wymaga kosztownego leczenia oraz diety, znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej. Cudowni ludzie, jakimi są Wolontariusze Fundacji Włącz Się, postanowili choć trochę pomóc tej rodzinie - wyremontować pokoik chłopców!

- "Nasza pomoc polegała na wyremontowaniu pokoju chłopaków, położeniu paneli, wyrównaniu oraz pomalowaniu ścian oraz na pracach porządkowych w ogrodzie". - mówią. Udało im się również wyposażyć pokój w dywan, lampy i zegar - o tym marzyli chłopcy.

Dzięki pomocy mamy jednego z Wolontariusza, rodzina mogła skorzystać z usług fryzjerskich, co było bardzo miłą niespodzianką dla kobiety, która spędziła ostatni miesiąc w szpitalu z synkiem. Wiadomym jest, że kompletnie nie miała czasu dla siebie. Ten fantastyczny gest wywołał w rodzinie wzruszenie i radość.

Cała akcja zakończyła się dużym sukcesem! Wszyscy dzielnie i do końca pracowali do późnych godzin nocnych. Nie brakowało przy tym entuzjazmu, uśmiechu i zabawy. Wolontariusze urządzili z domownikami wojnę na farby, zjedli razem wspólny posiłki przy grillu oraz cieszyli się swoim towarzystwem !

-"Zrobiliśmy coś pięknego i zyskaliśmy dużo pozytywnych wspomnień!!" - przyznaje koordynator projektu Piotr.

Z całego serca pragniemy podziękować wszytskim ludziom o wielkich sercach, za trud i wyrzeczenia na rzecz innych osób- w tym przypadku potrzebujących.

Zachęcamy do udziału w konkursie na Wolontariat Roku 2017!!

więcej informacji znajdziecie na stronie w zakładce:

PAMIĘTAJCIE- DOBRO WRACA!!!