Ratujemy Mamę Grzesia i Michała - naszych kolegów z Media Expert!

Najpierw los upomniał się o Naszą babcię – alzheimer stopniowo odbierał jej pamięć aż wycieńczona chorobą – odeszła. Cztery lata temu śmierć zabrała Naszego Ojca. W tak krótkim czasie straciliśmy najważniejsze osoby w Naszym życiu, zaś dzisiaj toczymy walkę o Mamę.

Mijają dopiero 2 miesiące od diagnozy, najpierw przeszła  jedną operację, a  teraz już czeka kolejna… Nasze życie zdominował strach i poszukiwanie ratunku. Diagnoza: glejak wielopostaciowy zburzyła Nasz świat. Mama kocha życie oraz ma marzenia i plany. Niestety wszystkie stoją pod znakiem zapytania. Ta diagnoza jednak nie może być wyrokiem. Choć Nasz świat się wywrócił – w zmaganiu z chorobą Mama nie jest sama. Rodzina i przyjaciele są przy niej wspierając z całych sił.

Podczas pierwszej operacji guza wycięto całkowicie, niestety nastąpiła wznowa i guz odrósł aż dwukrotnie większy - 6 cm! Usunięcie go uratuje życie Naszej mamy.  Neurochirurdzy zapowiadają, że operacja będzie trudna ze względu na rozmiar oraz położenie. Sytuację komplikuje nieustanny obrzęk mózgu zwiększający i tak ogromne ryzyko. Pomimo strachu, jest to Nasza jedyna szansa na ratunek dla Mamy!

Naszą determinacją w walce o życie mamy chcemy wysłać sygnał do tych, którym onkologiczne statystyki nie pozostawiają złudzeń, aby się nie poddawali. Koszt operacji przekracza jednak Nasze możliwości finansowe. Nieustannie wyszukujemy informacji o odkrywaniu nowych lekarstw, czy sposobów walki z rakiem, ale to jest nadal poza zasięgiem zwykłego człowieka. Dzięki zbiórce Mama będzie mogła wyzdrowieć, wrócić do pracy, cieszyć się życiem i spełniać marzenia. Dlatego potrzebujemy wsparcia od ludzi, dla których nadzieja umiera ostatnia.

Termin operacji został wyznaczony na 31 sierpnia. Nierefundowana operacja jest realną szansą na powrót do normalnego życia ,  lecz jak w wielu przypadkach jest ona również bardzo droga.  Koszt to kwota 60 000 zł! “ opisuje nam Grzesiu, nasz kolega z Działu Handlowego.

My jako fundacja Mediaexpert Włącz się zbieramy na rehabilitację oraz leczenie pooperacyjne. Przewidziany koszt to 10 000 zł.

W imieniu Grześka i jego całej rodziny prosimy o szybkie wsparcie finansowe na operację pani Lilianny.