"Naprawiamy" oczka Ksawerego!

Ksawery to nasz kolejny Podopieczny, któremu pilnie chcemy pomóc! Diagnoza - zaćma wrodzona obuoczna u 6 - letniego chłopca.

"Ksawcio to mój wymarzony synek, upragniony i wyczekany. Urodził się 6 lat temu-zdrowy. Rozwijał się prawidłowo, jest pogodnym , wrażliwym i bardzo bystrym dzieckiem. Odkąd skończył roczek chodził do żłobka, następnie do przedszkola . Chętnie uczy się nowych rzeczy, uwielbia piłkę nożną i marzy, by w przyszłości zostać piłkarzem. Zapisaliśmy go na treningi, na które biegnie zawsze jak na skrzydłach. W piłkę gra w każdej wolnej chwili , bez względu na warunki pogodowe!

W marcu tego roku podczas zajęć w przedszkolu Ksawcio zgłosił nauczycielce, że czegoś nie widzi na tablicy. Niezwłocznie udaliśmy się na badania okulistyczne z myślą ,że pewnie synek będzie musiał nosić okulary. Niestety okazało się, że sytuacja jest  o wiele poważniejsza. Zdiagnozowano zaćmę wrodzoną na obu oczkach. Nie chcieliśmy w to uwierzyć.... Jak to możliwe, że do tej pory nic nie zauważyliśmy jako Rodzice.... Teraz już wiem, że choroba ta często objawia się właśnie w wieku szkolnym. W tej chwili jesteśmy po konsultacji u 4 specjalistów w dziedzinie okulistyki, w tym centrum Klinicznym w Katowicach" - opisuje nam MAMA Ksawerego Agnieszka z salony Media Expert z BEŁCHATOWA.

Diagnoza wszędzie brzmi tak samo - KONIECZNA NIEZWŁOCZNA operacja. Chłopiec z każdym dniem  widzi coraz słabiej.  Wada wzroku wymaga wszczepienia specjalistycznej soczewki, która niestety nie jest w Polsce refundowana.

Koszt tylko samych operacji na obydwa oczka to spora kwota 17 000 złotych.

Liczymy po raz kolejny na Wasze cudowne serca! DZIAŁAMY!!!!

Szanujemy Twoją prywatność!
Zobacz więcej