Wolontariusze z Poznania własnoręcznie pomalowali Rodzinny Dom Dziecka

„Remont” zaczął się od opracowania planu przez pracowników firmy TERG S.A., którzy z własnej inicjatywy i chęci przy małym wsparciu Fundacji Włącz Się zaplanowali remont Placówki. –  „Zaczęliśmy od sufitu oraz wyprawek wokół ram od drzwi oraz kontaktów. Później przystąpiliśmy do malowania ścian w kolorze wybranym przez Dyrektora Domu Dziecka” – relacjonuje Filip.

„W trakcie prac dzieciaki rysowały Nasze osoby i chciały Nam pomagać – niektóre się nawet tego podjęły. Klimat był fantastyczny  [:)]  Dużo śmiechu, pełna współpraca i naprawdę dobre tempo! Każdy z Nas czuł, że robi coś potrzebnego innym i to Nas mocno napędzało” – komentuje dalej Filip.

Około 14:00 zjedli wspólny posiłek z dzieciakami i ich opiekunami. To cudowne doświadczenie i mega energia.

Około godziny 16 zakończyli akcję wręczając w imieniu Fundacji „Włącz się” Notebooka, Urządzenie wielofunkcyjne i ogromny kosz ze słodyczami mieszkańcowom Rodzinnego Domu Dziecka.

„To było najlepsze podziękowanie jakie mogliśmy otrzymać – uśmiech dzieci” – przyznaje Filip.