Mistrz Komputera w Krajence

2 lutego 2013 roku w Publicznym Gimnazjum im. dr Władysława Brzezińskiego w Krajence odbył się gimnazjalny konkurs mający na celu wyłonienie mistrza komputera spośród uczniów z całego powiatu złotowskiego. Jednym z zadań konkursowych było wyzwanie związane z naszą fundacją. Podczas tego etapu, uczestnicy konkursu mieli za zadanie utworzyć drobną animację z logotypem „Włącz się” za pomocą programu Ulead GIF Animator 5. W konkursie brało udział kilkunastu uczestników, walcząc o główną nagrodę, którą był tablet multimedialny, ufundowany przez Fundację. Zwycięzcą konkursu został Mikołaj Kurcin, drugie miejsce zajął Błażej Urbański – obaj z Krajenki. Na trzecim miejscu znalazł się Eryk Różański z Tarnówki.  Dodatkowo, żaden z uczestników konkursu nie wrócił do domu z pustymi rękoma, gdyż każdy z nich otrzymał drobny upominek, m.in. od fundacji. Wspieranie takich inicjatyw stanowi dla nas powód do zadowolenia i jesteśmy dumni mogąc lokalnie zagrzewać do walki młodych ludzi na poziomie wykraczającym poza wymagania szkolne. Mając na uwadze fakt iż chcieć to móc, pragniemy pogratulować zwycięzcom i życzymy dalszych sukcesów.