pokazuj

DZIEŃ DZIECKA ZE STOWARZYSZENIEM UŚMIECH DZIECKA I RODZINAMI ZASTĘPCZYMI

KOLEJNY ROK, KOLEJNA NIESPODZIANKA Z OKAZJI DNIA DZIECKA – dla naszych Milusińskich

W dniach 04-05 czerwca z małym opóźnieniem wyruszyliśmy na podbój stolicy a w szczególności podbój Rancza pod Bocianem, gdzie spędzaliśmy wspólnie i bardzo aktywnie czas.

Dzień I

Po przyjeździe na miejsce, późnym popołudniem,  czekał na nas pyszny posiłek i słodka niespodzianka. Chwila oddechu i ruszyliśmy na obchód terenu. Okazało się, że kompleks oferuje wiele atrakcji związanych z wypoczynkiem dzieci – mianowicie zorganizowaliśmy kajaki, udało nam się połowić rybki, pograliśmy w mini golfa, odegraliśmy towarzyski mecz piłki nożnej a na zakończenie zrobilismy ognisko z kiełbaskami. Udało się również rozegrać niezwykle zacięty mecz towarzyski piłki nożnej i siatkówki! Pot się lał strumieniami – o godzinie 18:00 temperatura powietrza wynosiła 27 stopni C!!!

Niespodzianką wyjazdu okazała się wieczorna wizyta w stolicy – dzieci autokarem objechały większą część najważniejszych punktów Warszawy.  Dzieci zobaczyły m.in. Pałac Kultury i Nauki, Stadion Narodowy, ul. Nowy Świat i Krakowskie Przedmieście, Plac Piłsudskiego z Grobem Nieznanego Żołnierza, Belweder. Do hotelu zlądowalismy około 23 – odziwo nie wszyscy byli zmęczeni 🙂

Dzień II

Po śniadanku wszyscy uczestnicy ruszyli na ulubioną atrakcję – mianowicie Park Linkowy. Pod okiem szkoleniowca i naszych cudownych i oddanych Wolontariuszy dzieci zmagały się z wysokościami. Zazwyczaj tego typu atrakcja jest mile odbierana przez dzieciaki i zawsze wywołuje wiele pozytywnych emocji.  Była również możliwość zmierzenia się ze ścianką wspinaczkową.

Pomimo kilku przeciwności losu, pomimo mega upału szczęsliwie wróciliśmy.  Zmęczeni ale uśmiechnięci!

Chwile spędzone z dziećmi na długo pozostaną w sercach wolontariuszy i mamy nadzieje, że Nasi Podopieczni, będą mieli co wspominać przez długie lata!

Dziękujemy Dzieciaki, za to, że jesteście 🙂

Do następnego!