Pomoc dla Marka

29.04.2022, zwykłe, słoneczne, piątkowe popołudnie. Dla wielu początek majówki i wypoczynku. Podobnie myślał Marek. Nikt nie przewidział w jaki sposób zakończy się to dla niego…

Tego dnia nasz kolega uległ tragicznemu w skutkach wypadkowi. Jechał swoim ukochanym motocyklem, na długo wyczekiwaną wycieczkę… Nagle samochód osobowy wymusił pierwszeństwo, a Marek nie mógł już zareagować. Motor „wbił” się w auto, a Marek przeleciał bezwładnie kilka metrów. W ciężkim stanie został przetransportowany helikopterem do szpitala w Sosnowcu i wprowadzony w stan śpiączki farmakologicznej. Ma złamane 4 żebra, nogę, łopatkę i zmiażdżony kręgosłup.

Ma 39 lat, kochającą żonę Justynę i 3 wspaniałych synów. Pracuje w Media Expert już 10 lat, od samego początku jest kierownikiem salonu w Żninie. Jest empatycznym i ambitnym kierownikiem. To człowiek który zawsze był pierwszy do pomocy. Nie było dla niego rzeczy niemożliwych.

Marek został wybudzony ze śpiączki. Jest po dwóch operacjach.  Czeka go długotrwała i kosztowna rehabilitacja.

Koszty związane z leczeniem Marka to dwutygodniowy pobyt w klinice ok. 3800 zł, w tym jest pół godziny rehabilitacji. Marek potrzebuje dodatkowych rehabilitacji kończyn dolnych, których godzina kosztuje 140 zł. Rehabilitacje górnej części ciała zaplanowana jest po wygojeniu ran pooperacyjnych. Koszt na tę chwilę jest nieznany. Późniejsze wizyty kontrolne, których nie obejmuje NFZ, transport medyczny na zabiegi, wizyty u lekarzy specjalistów: neurolog, ortopeda i chirurg ortopeda.

Po powrocie ze szpitala, Marek będzie potrzebował w zależności od stanu zdrowia: wózka inwalidzkiego, balkoniku lub kul. Będzie trzeba dostosować dom do jego potrzeb, zakupić niezbędny sprzęt medyczny.

Wierzymy, że dzięki Wam, Marek szybko wróci do sprawności. Liczy się każda złotówka, za którą w imieniu Marka, całej jego rodziny, Fundacji i ekipy z Media Expert w Żninie serdecznie dziękujemy!

O wszelkich zmianach w stanie zdrowia Marka, będziemy Was na bieżąco informować

Marek Buzała

Miejsce: Żnin

Trwa od: 21/05/2022