Kim jesteśmy?

Fundacja Mediaexepert “Włącz Się” powstała w 2012 z wiary w ludzi i ich chęci do działania. To pracownicy TERG S.A. na czele z założycielką firmy Panią Teresą Grzebitą stworzyli komórkę pomocy i wspólnego działania – fundację. Pierwotną nazwę Fundacja Włącz Się zmieniła we wrześniu 2020 ale nadal pozostaje „naszą wspólną” fundacją, której nadrzędnym celem jest budowanie wśród naszych pracowników uniwersalnych wartości i solidarności społecznej.

Każdego dnia staramy się zmieniać życie naszych podopiecznych na lepsze. Siedzibą naszej fundacji jest Złotów i to tu planujemy i moderujemy nasze akcje. Możesz wspierać nasze działania i wspólnie z nami pomagać chorym, niepełnosprawnym i osobom w trudnej sytuacji życiowej.

Razem możemy więcej!

Jak pomagamy?

Fundacja Mediaexpert Włącz Się powstała, by pomagać osobom szczególnie pokrzywdzonym przez los. Koncentrujemy się na wparciu ludzi, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji życiowej. Nastawiamy się na realne potrzeby naszych podopiecznych, ich rodzin, wychowanków placówek opiekuńczo-wychowawczych, których bardzo mocno wspieramy od wielu lat.

Fundacja koncentruje swoje wysiłki na pomocy finansowej oraz rzeczowej, wsparciu merytorycznym i technicznym w organizacji zbiórek, festynów, pikników charytatywnych. W pierwszej kolejności otaczamy opieką osoby zatrudnione w sieci Media Expert i ich najbliższych. Reagujemy na potrzeby jednostek lokalnych a także wspieramy instytucje krajowe.

Od marca 2019 roku sukcesywnie wspieramy polską służbę zdrowia

Już wiosną aktywnie zaangażowaliśmy się w pomoc polskiej służbie zdrowia. Wyposażyliśmy wówczas w sprzęt AGD oraz środki piorące ponad 100 szpitalnych oddziałów ratunkowych, także w szpitalach jednoimiennych. Przekazaliśmy 1000 powerbanków dla ratowników medycznych.

W tym wymagających czasach my nie przestajemy pomagać! ❤️
Fundacja Mediaexpert “Włącz się” wraz z partnerami wsparła szpitale polowe w największych miastach w Polsce.

Nowoczesne sprzęt trafił do 4 szpitali tymczasowych. Wartość przekazanych darów to 400 000 zł.! Fundacja Mediaexpert„Włącz się!”, działająca przy Media Expert, wraz z partnerami przekazała sprzęt bezpłatnie.

Uważamy, że naszą odpowiedzialnością jest dziś solidarne włączenie się w pomoc tym, którzy stoją na pierwszej linii frontu walki z pandemią.

Pod koniec 2020 roku staliśmy się partnerem dla grupy GOPR.

Wyposażyliśmy karetki górskie w 45 tabletów SAMSUNG Galaxy Tab S6 (wraz z ładowarkami samochodowymi i uchwytami).

Sprzęt trafił do wszystkich jednostek – od ratowników bieszczadzkich, po karkonoską Grupę Regionalną. Wartość przekazanego sprzętu wynosi ponad 80 tys. złotych.

Każda z tych instytucji jest przez nas zasilana w postaci nowoczesnego sprzętu AGD, RTV.

Wolontariat to nasza pasja

Dzięki zaangażowaniu i ofiarności pracowników naszej firmy, realizujących się nie tylko w pracy zawodowej, ale także w działalności społecznej, możemy wspólnie i z powodzeniem realizować projekty wolontariackie. Tutaj znajdziesz szczegóły działalności jaką jest WOLONTARIAT. Warunkiem aktywowania projektu wolontariackiego jest wypełnienie formularza zgłoszeniowego, dostarczenie dokumentów potwierdzających aktualną sytuację oraz opisujących problem danej osoby, placówki, organizacji. Tutaj znajdziesz więcej informacji na ten temat: zakres i formy wsparcia.

Nasza wspólna praca i doświadczenia życiowe mówią, że razem można zdziałać o wiele więcej!!! I pamiętajcie: DOBRO WRACA!!!