1% Podatku

Zachęcamy wszystkich do przekazania swojego 1% podatku na rzecz naszej Fundacji Mediaexpert włącz się!

Co zrobić by pomóc?

Rozlicz PIT na podatki.gov.pl za pomocą Twojego profilu zaufanego lub poprzez program e-pity.pl które poprowadzą Cię krok po kroku. Tutaj znajdziesz kreator do rozliczenia PIT, który nadpisuje nasz nr KRS automatycznie:

Wypełniając PIT wspierasz jednym procentem podopiecznych Fundacji MediaExpert Włącz się, czyli osoby w trudnej sytuacji życiowej, ludzi i członków ich rodzin ciężko chorych i potrzebujących. Pomagasz dzieciom z Placówek Opiekuńczo – Wychowawczych oraz z Rodzin Zastępczych. Wspierasz również działalność Fundacji i pomagasz w realizacji jej kolejnych szczytnych celów.

UWAGA! Jeśli masz zamiar przekazać 1% konkretnemu podopiecznemu to koniecznie wpisz w polu “CEL SZCZEGÓŁOWY” imię i nazwisko osoby, której chcesz pomóc.

Więcej informacji o e-PIT dostępne na https://www.podatki.gov.pl/pit/twoj-e-pit/

Wesprzyj działalność statutową Fundacji, która 100% uzyskanych środków z kampanii 1% przekazuje na realną pomoc!

Jeśli chcesz wspólnie z nami zbierać 1% dla siebie lub Twoich bliskich skorzystaj z generatora ulotki. W szybki i łatwy sposób stworzysz materiał graficzny, który możesz opublikować i rozesłać w świat!

Zachęcamy do sprawdzenia naszej organizacji w wykazie OPP uprawnionych do otrzymywania 1% podatku dochodowego od osób fizycznych na rok 2021:

Wejdź i rozlicz swój PIT:

Wersja do pobrania dla systemu MS Windows: https://download.e-pity.pl/down/setup_e-pity2021-opp-0000429316-ogid-32373.exe

Wersja on-line uruchamiana w przeglądarce internetowej:

Dziękujemy wszystkim za przekazanie nam swojego 1% za rok podatkowy 2020 na rzecz Fundacji Mediaexpert Włącz się.

Zgodnie z art. 45 ust 1, art. 45c ust. 5 ustawy z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych (Dz. U. z 2021 r., poz. 1128 ze zm.). zarząd Fundacji Mediaexpert Włącz się informuje, że niezwłocznie po otrzymaniu z właściwego urzędu skarbowego specyfikacji wpłat celowych z tytułu 1%, wskazujących wsparcie konkretnych osób, zostaną dokonane wypłaty pod koniec września lub na początku października tego roku.

Dane do wpłat na konto Fundacji:

Fundacja Mediaexpert Włącz Się!

ul. Za dworcem 1D, 77-400 Złotów

E- mail: fundacja@fundacjawlaczsie.pl