Piknik charytatywny dla Nadii

Pracownicy i pracowniczki naszego elektromarketu w Szczecinku,  po raz kolejny stanęli na wysokości zadania, przepięknie reprezentując Fundację, podczas tegorocznego pikniku charytatywnego. Kilka lat temu w podobnym składzie, około 20 osób, wzięli udział w akcji Razem dla Mai.

Piknik na rzecz miesięcznej Nadii ze stwierdzonym SMA, odbył się 11.09.2022 w Szczecinku na placu koncertowym przy ul. Ordona. Kwota jaką muszą zebrać rodzice maleńkiej kruszynki, to 10 mln zł na lek, który od września tego roku, jest refundowany przez NFZ. Niestety Nadia nie może z tej możliwości skorzystać, gdyż rodzice podejmując próbę leczenia córeczki, utracili prawo do skorzystania z programu refundacyjnego NFZ. Na szczęście, z pomocą ruszyły organizacje pożytku publicznego, instytucje, a przede wszystkim ludzie o czułych i empatycznych sercach, w tym nasi wspaniali Wolontariusze i Wolontariuszki ❤️🌼

Został zorganizowany konkurs balonowy i podbijania piłki, w którym nagrodą były głośniki z Media Expert. Osoby przystępujące do rywalizacji chętnie dorzucali cegiełki do puszki. Dzieci miały okazję przyozdobić się tatuażem – naklejką. Miały do dyspozycji stoisko sekcji fantastyki z grami komputerowymi. Nasz kolega w ramach atrakcji, podbijał piłkę nożną przez 4 godziny, co dało wynik 23000 podbić. Były pokazy artystyczne z akrobatami. Podczas festynu panowała rodzinna atmosfera wypełniona radością, zabawą i kreatywnością. Fundacja przekazała fanty na licytację. Sprzedano 1200 losów za symboliczne 10 zł. Nasi wolontariusze do puszek organizatora pikniku dołożyli ponad 2000 zł. W sumie podczas akcji zebrano 33 tys. zł. To kropla w oceanie potrzeb, ale to właśnie krople drążą skałę.

Fotorelacja z festynu w Szczecinku