Wyjątkowy Koncert Charytatywny

Przy współpracy Dyrekcji Publicznego Gimnazjum im. dr Władysława Brzezińskiego w Krajence, Rady Pedagogicznej oraz społeczności uczniowskiej odbył się po raz kolejny niezwykły koncert połączony z licytacją charytatywną. Wydarzenie to miało miejsce 10 lutego 2013 roku w Krajeńskim Ośrodku Kultury. Celem licytacji była zbiórka pieniędzy na wsparcie rehabilitacji Bogumiły, Alicji, Natalii, Piotra i Szymona, którzy są uczniami krajeńskiego gimnazjum. Była to kolejna akcja tego typu organizowana przez Dyrekcje szkoły, gdyż jak się niestety okazuje, uczniów zmagającymi się z różnymi chorobami z roku na rok przybywa. W licytację włączyli się okoliczni wykonawcy i zespoły, począwszy od orkiestry OSP Krajenka, aż po przesłodką grupę przedszkolaków, którzy uświetniali to wydarzenie w przerwach. Licytowane przedmioty stanowiły darowizny różnych osób i instytucji na rzecz tej zbiórki, a łączna kwota zebranych pieniędzy wyniosła 14 409,73 zł.  Kierując się chęcią niesienia pomocy Fundacja Włącz Się postanowiła także wesprzeć tą jakże szlachetną inicjatywę, fundując nagrody dla uczestników licytacji, zachęcając w ten sposób do wzięcia w niej udziału. Mamy nadzieje, że zebrane środki, choć w drobnym stopniu, pomogą podopiecznym na rzecz, których odbyła się licytacja, w walce o ich sprawność i zdrowie.