Włączamy się do walki z koronawirusem!

Kochani, miło nam poinformować, że dzięki wspólnym zabiegom naszej fundacji, firmy Media Expert oraz marki Beko przekazaliśmy sprzęt 100 szpitalnym oddziałom zakaźnym i ratunkowym!

Czyli tym, którzy są na pierwszej linii walki z pandemią. Lekarzom, pielęgniarkom, diagnostom, krótko mówiąc: wszystkim pracownikom służby zdrowia.

Co dokładnie zrobiliśmy? Przekazaliśmy im nowoczesne, energooszczędne pralki i suszarki wraz z zapasem środków piorących. 16 takich zestawów trafiło do placówek przekształconych w szpitale zakaźne i od 16 marca przyjmujących wyłącznie chorych zakażonych koronawirusem SARS-CoV-2.

Uważamy, że tak należy. Powinniśmy trzymać się razem jako społeczeństwo i wspierać się nie tylko gestem czy słowem, ale przede wszystkim czynem. A praca służby zdrowia w tym trudnym czasie zasługuje na szczególne podkreślenie i docenienie.

Pracownicy też pomagająAle to nie koniec. W pomoc dla medyków zaangażowali się także pracownicy Media Exper i nasi wolontariusze. To oni skompletowali kilkadziesiąt zestawów obejmujących czajniki elektryczne, mikrofalówki, ekspresy do kawy, itd. które również trafiły do placówek opieki zdrowotnej.Kochani, dziękujemy Wam wszystkim za zaangażowanie w obie akcje. To wspaniale wiedzieć, że możemy na Was liczyć.Całujemy, Zarząd fundacji „Włącz się”.