Piękne jak Róża

Róża od dziecka wykazywała talenty plastyczne. Wizażem zaczęła interesować się 3 lata temu. Po urodzeniu synka jej zainteresowanie przerodziło się w prawdziwą pasję, która, dzięki zdolnościom manualnym i estetycznym oraz wyczuciu artystycznemu, sprawiała jej wiele satysfakcji. Jak mówi sama o sobie jest „prawdziwym samoukiem”, zdobywającym wiedzę z książek, z internetui kształtującym swoje umiejętności przez ćwiczenia, którym najchętniej poddawały się jej siostry oraz koleżanki. Uczyła się także na własnych błędach, jednak przede wszystkim kierowała się intuicją i natchnieniem, które często przynosiły zadowalające efekty.

Sukcesy Róży to:

– wolontariat w redakcji portalu internetowego dla kobiet, które skupiały się na przedstawianiu na stronie instrukcji wykonywania makijażu (październik 2011-kwiecień 2012),

– udział w profesjonalnej studyjnej sesji fotograficznej w Poznaniu w charakterze makijażystki (czerwiec 2012),

– organizacja i prowadzenie pokazu „Makijaż, a typ cery” dla kobiet z lokalnej społeczności w gminie Zakrzewo (październik 2012),

– organizacja i prowadzenie pokazu „Triki w makijażu dziennym” dla kobiet z lokalnej społeczności w gminie Zakrzewo (sierpień 2013),

– udział w „Artystycznym Pokazie Mody” organizowanym przez Magazyn Cafe,

– praca na planie filmowym „Gra w butelkę” Leszka Sawickiego.

Obecnie Róża marzy o ukończeniu kursu „Podstawy Makijażu Profesjonalnego, Makijaż I i II Stopnia” w Szkole Wizażu Anity Folaron w Poznaniu, dzięki którym chciałaby ugruntować swoją wiedzę i opanować profesjonalną technikę, aby osiągnąć jeszcze lepsze efekty. Fachowa wiedza pozwoliłaby na tworzenie na wyższym, profesjonalnym poziomie, do którego dąży. Fundacja Włącz Się postanowiła pomóc Róży w realizacji jej marzeń, dzięki czemu będzie mogła zainwestować w siebie, bo jak twierdzi Róża „człowiek jest najlepszą inwestycją”.